Cursul prezintă clasificarea şi descrierea teoretică a metodelor şi mijloacelor de învăţământ, informaţie absolut necesară atât viitoarelor cadre didactice cât şi celor cu experienţă.
Conţinutul conceptului de antreprenoriat şi caracterul său evolutiv şi evoluția către ... „revoluția” antreprenoriatului
Cursul prezintă noțiunile de bază în chimie: prezentarea tipurilor de legături chimice: legătura ionică, legătura covalentă, legătura metalică, legături intermoleculare; stările de agregare ale substanțelor; definirea și exemple de substanțe simple și compuse; sisteme de solvenți neapoși, proprietățile fizice și solubilitatea, tipuri de reacții și sinteze; compuși anorganici, compuși de înaltă refractaritate; produși de sinteză fină anorganică; materiale metalice și nemetalice.
Obiectivul acestui curs este de a furniza cunoștințele necesare pentru a scrie programe care utilizează structuri de date adecvate pentru rezolvarea de probleme specifice. Din punct de vedere teoretic, cursul își propune să realizeze dobândirea de cunoștințe în domeniul modelării datelor cu referire la tipuri fundamentale (mulțimi, liste, stive, cozi, arbori, grafuri) iar din punct de vedere practic, implementarea și testarea de aplicații in care se utilizează tipurile de date fundamentale.
Didactica domeniului (abordare integrată a curriculumului școlar) - Masterat didactic în biologie
În acest curs vom urmări să oferim răspunsuri la întrebările: „Ce predăm?”, „Cât predăm?”, „Cum predăm?” şi „Cum evaluăm?” la disciplina Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor (TIC).
Comunicare eficientă și managementul emoțiilor - înțelegerea teoretică și practică a importanței comunicării cu emoție în activitatea de instruire
Cursul propune studenților cunoștințe de psihologie și didactică ce vor fi utilizate în analiza, proiectarea, implementarea şi evaluarea proceselor educaţionale.
Modulul intitulat Didactică de specialitate - Ghid de seminar se adresează masteraznților înscriși la programul de Masterat didactic, celor care se pregătesc să întâmpine cariera didactică, încearcând să-i familiarizeze pe aceștia cu: metodele şi procedeele didactice, formele de organizare specifice domeniului, precum şi resursele tehnologiei didactice, strategii de coaching educațional în abordare transcurriculară, metode şi instrumente de evaluare.
Baza sistemului educaţional intercultural este reprezentată de asigurarea unor interacţiuni culturale autentice, eliberate de constrângerile unei axiologii concurenţiale. Ne referim în acest sens la promovarea prin educaţie a unui continuum valoric, a unor punţi de legătură între diversele culturi, etnii, religii sau rase aflate în contact. Este necesar ca atât profesorii cât şi elevii să conştientizeze faptul că dacă două culturi sunt diferite, aceasta nu înseamnă că sunt şi divergente.